top of page

About me

EERSTE DEEL VAN TRILOGIE VAN MONIQUE KLEMANN IN DE VORM VAN COOOL EP KOMT OP 4 NOVEMBER UIT

 

Monique Klemann debuteerde in 2007 als solo-artiest met haar album’ On Patrol’.  Kort daarna namen haar werkzaamheden met Loïs Lane zo'n vlucht dat haar solo-aspiraties tijdelijk op de achtergrond raakten. In de daaropvolgende jaren bleef ze haar droom koesteren en nu is er de EP 'Coool', een eerste kennismaking met haar nieuwe solowerk.

 

“Nooit eerder heb ik me zo op mijn gemak gevoeld tijdens het creatieve proces', zegt Monique.

'Ik zag het altijd als mijn taak om op de hoogte te blijven van de nieuwe muziekstijlen, zodat Loïs Lane een eigentijds geluid zou houden, maar voor mijn solowerk heb ik daar geen behoefte aan. Schrijven is nu veel intuïtiever en daardoor krijgt mijn muziek meer karakter. Ik ben dichtbij mezelf gebleven en heb gewerkt met collega's die meteen enthousiast waren over mijn ideeën. Arrien Molema en ik kenden elkaar nauwelijks, maar schreven binnen een paar weken twee songs. Het overige materiaal werd door mijn man Jeroen den Hengst geschreven. Hij is persoonlijk bevriend met de Chinese Jazz-zanger Coco Zhao, waardoor een samenwerking zó was geregeld.” Coco is in China een gerespecteerd jazz-zanger en deed in 2012 mee met The Voice waar hij de finale bereikte. De eerste single van de EP is een duet met Coco, gezongen in het Engels én Chinees!

 

Ook producers Sven Figee en Roland Dirkse zijn oude bekenden, waardoor het ontstaan van 'Coool' in een ontspannen sfeer is verlopen en dat kun je horen. Alle vijf de tracks klinken laidback en groovy, met Joost Kroon op drums, Jeroen Vierdag op basgitaar en contrabas en Sven Figee op toetsen.

 

Monique gaat de komende maanden voor een aantal concerten als Special Guest mee op tour met Sjors van der Panne. De twee nemen voor de 75ste verjaardag van Liesbeth List ‘Pastorale’ op. 

bottom of page